Ann-Margret Malmqvist
Österlenagår
Stiby 258,27296 Gärsnäs
tel. 0414-50888, mobil 0708508884

bankgiro 5197-9227

 
annmargret.malmqvist@telia.com
Start
Konst
Lekbok
Ria Myllesäck
Folkdans
Folkdräkter
Österlenavisan
 
Österlens Folkdansgille
Ann-Margret
Blogg
Familjen
Malmqvist Dörrar & fönster
Malmqvist El
AnnetteMalmqvist
Lars-Inge Malmqvist
Susanne Löfström
Maltes Stig
Österleninga
bunken

 

Maj 2012
 

Maj 2012

Torsdagen den 31 maj 2012
Imorse reste Julia och Susanne med tåget till Göteborg
Idag satte jag igång genast med att göra klart inför min deklaration.Jag har hjälp att deklarera
-svårt att klara av såna invecklade saker
Annette ringde och berättade att Sofie  och Peter har fått en dotter, så nu är hon
bonusmormor
och Håkan har blivit morfar.
Annette berättade även att hon hade hemska smärtor i magen emellanåt-gå till doktorn sa jag....men....inte förrän vid halvfyra fick hon tid i Tomelilla . Han skickade iväg henne med remiss till akuten i Ystad, där hon blev placerad i väntrummet-med ev blindtarmsinflammation Undrar hur länge hon ska sitta där!!!! Tills det blir riktigt akut!!
------------------------------------------
Annette blev hemskickad med besked att sänkan var för låg för att göra nåt
,därför skulle hon komma igen imorgon för ytterligare provtagning och intag av Ibumetin ikväll eller komma tillbaka om det blev värre-

Onsdagen den 30 maj 2012
Idag var det visserligen kallt på förmiddan , men så pass varmt och soligt att vi kunde äta middag ute i trädgården.Jag körde en tur till
Tomelilla för att besöka bl.a Tinaboden-men där var så klart stängt -de ska tyvärr flytta till Ystad-Synd-nu finns ingen sån bra tyg ,garn o sybehörsaffär på Österlen längre- hade ju allt!
Men dataaffären hade bläckpatron i alla fall. Sen körde jag till Simris Trädgård för att köpa en bordstomat som jag hade i fjor, men se det hade de inte-tur att jag fick flera av Lena. Men jag fick tag i en annan sort som Ally ska få i present på måndag-önskemål!
Jag besökte då även NordHsytt i Simris. Där finns också en hel del tillbehör och tyger.
När jag kom hem började jag förbereda målningen av porträttet, men först fikade vi med Julia som kom efter skolan- Hon ska hem o packa eftersom hon och mamma Susanne ska till Göteborg med klass 6 i Smedstorp. De ska besöka, Liseberg, Universum och lite annat roligt-. De har själva samlat in alla pengarna coh de ska vara bort ända till söndagkväll .
Jag satt sen i trädgården och målade porträttet som faktiskt blev helt färdigt-det gick som en dans när jag väl kom igång. Nu är det både fotograferat och inramat.
Jag tog en cykeltur när kl var halv 9 ikväll. Det blev Ulriksbergarundan i solnedgång-tre kvart ungefär-mest uppförbacke- från Gärsnäsgården och ända hit upp är den värsta sträckan.
Fortsatte sen att sätta en kil i Amandas klänning så nu är den också klar.

Tisdagen den 29 maj 2012
Skitväder, kallt och regnigt, men löite sol blev det i eftermiddags förstås, men minst 10 grader kallare än i går
Idag började jag leta i datorn efter kort på den blivande studenten
hopplöst
Men så kom han plötsligt in genom dörren och då passade jag på att fotografera honom både fram och bak-ja emellanåt så vände han ryggen till.
Sen satte jag igång med tecknandet och det vill jag bara säja att det är inte det lättaste-det räcker med en liten linje som kommer snett , så är det kört. Munnen och ögonen är det svåraste. Jag raderade alltihop flera gånger, men bestämde mej för att ta ett helt nytt papper och så fungerade det.
Ikväll kom Amanda o Matilda och ville ha hjälp med sina klänningar-få se vad jag kan åstadkomma.
Jag fixade Matildas klänning ikväll-bara ett upplägg.

Måndagen den 28 maj 2012
Idag var det väldans fint väder, men med lite mera vind. Eftersom de har varnat i väderleksrapporten om att det ska blikallt och regnigt, så tänkte jag att det var tillfälle att städa Lillstugan i trädgården. Det har tagit hela dan eftersom allt bäres ut, bankas och lägges in igen. Barnbarnen är rädda för spindlar och det kan man ju inte undvika att de flyttar in på ett år-så nu kom i alla fall spindelväven bort-,men spindlarna försvinner snabbt som ögat in i en spricka.
Men nu vet jag i alla fall var allt finns.Mot kvällen kom Jonathan, Julia och Rasmus upp med cykelbilen. jonathan hade med sej metallrör som han skulle svetsa på cykeln så att de skulle kunna sätta på tak. Jag offrade min röda julavaxduk som de kunde göra till tak, den går ju i färg m ed den röda cykeln. Efter nån timme så var ekipaget klart och så begav de sej ner i byn där de skulle cykla runt. Det är många som undrar om de kan få låna eller hyra den, men det blir nog inte tillfälle till det eftersom den är upptagen av barnbarnen hela tiden. Här är den med tak och baktill har de tre flaggor en svensk, en norsk och en tysk, vilket jag tror har med våra två utbytesfolkdansgrupper att göra .

Söndagen den 27 maj 2012

Grattis Robin på din 19årsdag


Idag är det Mors dag.och vi har bestämt att åka till Stenshuvud idag. Därför gjorde jag en massa smörmada som vi tog med på turen, Barnen tog med pajer och kakor och dricka och sen åkte vi iväg till Ängen nedanför Stenshuvud. Vi hittade ett bord-trots att hela parkeringen var proppfull med bilar och en massa människor fanns på ängen. Alla barn o barnbarn mfl. var där utom Marianne, Ida och Gustav.När vi ätit lekte ungdomarna en ny lek-alla stod i ring med höger hand på ryggen och sen kastade man en boll, som skulle fångas med vänster hand. Den som inte klarade detta blev gris och fick åka ur ringen. Sen tog vi en promenad ner till strandenoch provade vattnet, som var kring 15 grader varmt Härligt, men jag hade ingen baddräkt med mej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vilken tur med vädret!
På kvällen kom Annette o Håkan uppom och vi fixade till lite studentprylar

Lördagen  den 26 maj 2012
I
dag är det pingstafton ,fint väder med 25 grader eller merRingde Gulli och Sixten och bjöd hit dem på en grillkväll i trädgården, bäst att passa på nu när det är så fint väder tänkte jag-men tji fick vi, det började att regna och var allmänt mulet och tråkigt väder  , en aning kvavt i luften.

Men som tur är så har vi ju uterummet och så kan man ju grilla utomhus, så det fungerade bra
Sen grillade vi och åt glass efteråt. Men under vårt snack så kom vi in på när vi gick och sjöng maj förr. På den tiden då man fick ägg och trötta och frusna efter cykelturen, så brukad-.e man göra äggtoddy. Vi funderade på om även vitan skulle vara med i vispningen, men nej, det skulle den inte , så jag vispade ägg och socker och sen satte vi till rom och rörde om-.jättegott-nästan som riktig ägglikör fast den här var godare förstås

Trevligt att sitta o småmysa i julaljusen på pingstafton

Fredag den 25 maj 2012
Idag var det lika fint väder med 25 grader
Frukost i trädgården,Sedan handlade jag i Gärsnäs och därefter vattnade jag
  tomaterna---läste ut en bok,
Till Offer åt Molok av Åsa Larsson
, en spännande ryslig historia

Torsdagen den 24 maj 2012

Fint väder hela dan ca 25 grader
På med shorts och linne och ut i trädgården. Där skyfflade jag runt så långt jag orkadeSen blev det gräsklippning, även kanterna blev klippta den här gången och nu blev det riktigt fint i trädgårn
,nu när syrener och kastanjerna står i full blom, för att inte tala om rapsen utanför,

Vi grillade korv i trädgårn på kvällen för första gången
Ikväll tog jag även en cykeltur- Ulriksbergarundan

Onsdagen den 23 maj 2012

IDAG VAR JAG UPPE REDAN klockan 6 , eftersom jag skulle vara i Blentarp och Storkskolan kl. 8-00. Som tur var haämtade jag Håkan, som har bilverkstad i B,lentarp, han skulle laga vår bil under tiden som jag var på skolan Blentarp var inte alls skyltat nånstans .
Men däremot Sövde-Jag hade nog blåst rakt fram om jag kört själv.
Men jag var på plats i god tid. Det var strålande fint väder ca 35 grader och vi hade bestämt innan att vi skulle ha lekarna utomhus, så det var perfekt väder- En lärare lotsade mej ner till en äng och sen kom klass efter klass ner till ängen för att lära sej en hel del olika lekar, allt från förskoleklass till 6an. Varje grupp skulle få en halv timme till sitt förfogande att lära lekar. Alla var på alerten och tyckte att det var kul så vi hann med 4-5 lekar på varje grupp istället för två, som jag hade planerat. Varje klass fick en lek som de sen skulle visa övriga klasser vid ett annat tillfälle.
De mest uppskattade lekarna var Gåselek, Vispa skånk, byxboll, Dra fyrband,Romerska vagnar och Var e du Jacob. Klass 6 fick prova på den svårare leken Kasta Aborre och femmorna provade Lindormen-båda kräver extremt samarbete
Dagens övningar slutade vid halvtretiden och då kom Peter och hämtade mej med den färdiga bilen och det var bara för mej att köra hemåt. Jag hade först tänkt göra en avstickare till Veberöd och AnnCkristine, men jag gissade att hon jobbade och det gjorde hon också.
När jag kom hem hade jag ångan uppe så jag slängde ut mattorna och städade
Ikväll har jag gjort en studentgrej, som snart ska vara klar.

Tisdagen den 22 maj 2012
Fint väder 20-25 grader, trädgårdsarbete hela dan

Ikväll var vi hos Ove o Britt i tomelilla.
Det är Ove som fyller 76 år idag

Måndagen den 21 maj 2012

Studentgrejen klar, Julia hittar  2 källingar vid trappan, men jag misstänker att det finns fler i trädgården. De är så stora nu så de ser och kan själv lapa mjölk

Söndagen den 20 maj 2012
Idag är det strålande solsken,och 20 gr varmt. Jag sitter just nu i trädgården och skriver. Lars-Inge, Erik och ,Johan har precis varit här och ätit äggakaga, med lingonsylt o bacon i trädgården. et är Johan som är ute och träningskör för körkortet.
Ikväll ska vi till Gulli eftersom hon fyller år i dag, men först ska jag till Allaktivitetshuset för specialträning till midsommar. Jag ska vara stand in för Harumi som inte kan komma ikväll.
Jag var på plats, men så kom Gudrun och avlöste mej så att jag kunde gå på fest hos Gulli. Hon bjöd på smörgåstårtor från Norrmans i Gärsnäs- Rekommenderas varmt för de var jättegoda bäggetvå och sen fick vi Kungstårta från samma firma -även den var mycket god

Lördagen den 19 maj 2012
Idag var jag inom hos Erik i hans nya lägenhet, den är strax klar och fin blir den,
nu väntar han bara på toastol,tvättställ och dusch, sen är det klart att flytta in
Julia och Rasmus kom upp med cykelbilen, men hämtade den igen ikväll för att göra en rundtur i Gärsnäs med Jonathan o Madde,

Vi var hos Susanne ikväll och åt tacopaj med tillbehör eftersom Amanda och Matilda kom hem från Afrika idag. Amanda har varit i Kapstaden som volontär i 3 månader och Matilda följde med pappa Mat för att hämta hem henne, men först gjorde de en vildmarkssafari i en stor  oi en vecka.
Amanda visade filmer och kort från sina vådliga äventyr. Hon hoppade bungijumpfrån 200 m höjd och fallskämshopp från 3000 m höjd. .Allta blev filmat aav arrangörerna så att de sen kunde sälja filmerna. Men det är så klart kul att ha bevis på att man verkligen gjort det. Sen hade hon dykt bland hajar och andra odjur men som tur var så klarade hon sej undan rovdjuren.

Under kvällen blev det presentutdelning och vi fick ett fint salladsbestick. Sen for Amanda iväg till Ystad för att träffa sina kompisar, men Matilda var så trött att hon somnade på soffan.
Julia, Rasmus.Jonathan,Madde cyklade runt i Gärsnäs på cykelbilen, fixade och  grejade och klädde den med löv och blommor  och döpte om cykeln till

 Romantisk kärra
De hade i alla fall väldans kul kunde man förstå.
josefine jobbade ända till kl. 21.00 men sen kom hon också och åt och tittade på filmen

Annette o Håkan Marianne o Lars-Inge ,var på grillfest på Gyllebogården och de kom efter många om och men och alla missförstånd rstånd verkligen hem vid 2tiden på natten. Eftersom jag hade glömt ta med min telefon i vardagrummet och Erik och jag bestämt hur hemfärden skulle gå till och Lars-Inge inte tittade på sina meddelanden på mobilen så var alla helt på det klara med att vi var bortrövade, men vi sov helt ovetande i våra sängar utan att veta nåt om uppståndelsen.Ja så tosigt det kan bli

Fredagen  den 18 maj 2012
Idag var det riktigt soligt och fint , men ändå lite kallt Jag fick för mej att jag skulle resa till Malmö och hälsa på Signe. Kvickt som attan klädde jag mej och sen reste jag iväg med tåget till Signe- Jag hade med mej ingredienser till Kräftsoppa, som vi sen lagade till hos henne . Hon fick även en tub Gunnarshögslotion och en burk Herbalife som hjälper till att bota magmunsbråck. Både Signe och jag  många fler som lytt mitt råd att dricka Herbalife varje dag har blivit besvärsfria från denna  smärtsamma
sjukdom som tydligen 80 procent av befolkningen lider av enligt läkarna, men de får ju tyvärr bara skriva ut piller som aldrig hjälper.
Jag var hos Signe till ca kl
 halv fem och sen var det tid att resa hem med Pågatåget- bekvämt och bra
Ungdomarna kom för att hämta cykelbilen

Torsdagen den 17 maj 2012
Idag var det tänkt att vi i folkdräktskursen skulle besöka Löderups kyrka, men vi blev inte så många att vi tyckte att det var representativt så vi struntade i det. Dessutom hade jag tänkt att besöka Borrby kyrka där Marianne , Annette o Lis skulle spela
men det var kl 10 på förmiddan och jag försov mej så klart och vaknade inte förrän kl 9.30
Det var verkligen ett riktigt tradigt Kristi Himmelfärsväder, kallt och emmellanåt regn så det vaar bara att hålla sej inomhus. Jag fastnade mitt i filmen om Ghandi
och den var verkligen intressant! Sen läste jag ut en bok ''Elisabeth'' som handlade om Guldgrävarna i Klondyke- också mycket spännande- På eftermiddan blev det lite bättre väder och då fyllde jag ut dagen med välbehövligt trädgårdsarbete-


Onsdagen den 16 maj 2012
Idag fyller Erik 22 år Grattis Grattis
Vi kommer ikväll


Ikväll var vi hos Erik och firade hans dag. Hela huset fullt av folk som vanligt, men Ida hade allergi och kunde inte vara med likdom Gustav som forfarande inte har kommit hem.!

Erik bjöd på kycklingfile med goda tillbehör och sen fick vi chokladtårta
Vi sjöng och hurrade för födelsebarnet 22 år gammal
Det dansades träskodans av pojkarna och alla vi andra åt chips, godis och hadevä väldigt trevligt och tittade på skådespelet-

---------
På hemvägen fick vi veta att en 15 årig pojke bli.vit påkörd av tåget i
Gärsnäs.Väldigt tragiskt !

 

 

tisdagen den 15 maj 2012
Kallt, men soligt o blåsigt hela dan.

Sov knappt i natt eftersom jag fick flera anfall av kramp i benen Var uppe flera gånger och drack vatten och åt mangantabletter-antagligen gick jag för mycket igår, men till slut slumrade jag in och sov tills jag vaknade.
Jag har röjt och städat mest hela dan-jag var ju borta en hel dag igår!

Julia kom från skolan och sen kom Jonathan och mekade med fyrhjulingen som de sen skulle ut på cykeltur med. Även Rasmus kom upp på besök. Jonte bytte ut ett hjul också och sen gick cykeln betydligt lättare att köra

Julia o Jonathan o Rasmus

 

Måndag den 14 maj 2012
Idag gällde det att dra sej upp från loppelådan vid 7.tiden, klä sej snabbt och dricka en kopp kaffe innan det var tid att ta sej ner till Gärsnäs station till 9-tåget.
Där hämtade jag bullar med pålägg hos norrmans , medan Eva och Berit löste
biljett till Köpenhamn. Idag har vi alltså varit i Farum hos Silke-Annet. Det var Eva, Berit, Annett,Maj-Lis och Kristina och jag som gav oss ut på galej. I Malmö bokade vi om vår Köpenhamnsbiljett till en tur å returbiljett till Farum, så vi skulle slippa att krångla med biljetter i Köpenhamn.Vi kom till storstan k-h vid halvtolvtiden och enligt tågtabellen skulle nästa tåg H-linjen gå till Farum kl. 11.52. Vi väntade länge o väl och läste på tabellen igen Myllertog- stod det på skylten! Till slut fick vi fråga! Oj oj, Myllertog är detsamma som rusningståg och gick bara på kvällar och morgnar. Just då kom ett annat tåg som det stod Farum på och där kastade vi oss in i sista minuten.Det stannade 14 gånger innan vi kom fram till Värlöse där vi skulle av, gå nerför hundra trappor och rakt ut på en buss till Fiskebäcksbron. Där bor SilkeAnnet bara 50 m från busshållplatsen.
Vi blev väl mottagna och rotade bland alla tyger till  , band, knappar, skor, hattar, spetsar, brokad, ulltyger mm mm. Det är riktigt härligt att gå omkring  bland alltihop och njuta av alla vackra saker som finns
Vi fick gissa på en smal fint svaarvad pinne, med intarsia, pärlor och inskription. Vad är detta-Ja ingen av oss kunde gissa


men sen kom  hon fram med två knyppeldynor alldeles fulla med de fina knyppelpinnarna-riktiga konstverk var det, från olika länder. Det var Silke-Annets specialsamling, hon hade även en del till salu , men de var inte billiga precis.

Vi blev bjudna på kaffe i hennes bostadsrum och vi hade en väldigt rolig diskussion,om svenskt , skånskt o danskt  och vad hon sysslade med på ''fritiden''. Hon är tillskärerska och förser de danska folkdansarna med folkdräktsmaterial + några österleningar o ystadsbor.


Silke-Annet
När alla hade handlat vad de ville och pengarna nästan var slut, så åkte vi tillbaka till Köpenhamn och började gå längs Ströget för att leta efter något gott att äta till middag.
Eva, som nu i flera år letat efter en speciell restaurang som serverade dansk fläskesteg
drog sej till minnes att restaurangen låg vid ett tog längs  Ströged och till slut hittade vi den på Gamletorv.På matsedeln stod Fläskesteg och vi störtade in genom dörren och beställde . Hälften åt Stjärneskudd-kokt och stekt spätta med räkor.


Här är Kristina,Annett,Maj-Lis, Berit o Eva på Gamletorv

Sen fortsatte vi längs Ströged o gjorde en o annan  avstickare in bland gatorna
Där hittade vi en bar och in for vi och tog var sin irisch coffe eller drink
Sen blev det glass och ett bageri med Wienerbröd innan vi nådde Hoedbahngåren i Copenhagen igen.
Där konstaterade vi att vi missat ett tåg till Malmö med tre minuter.Men vad gjorde väl det- vi hamnade i Malmö påCentralen, där hade de både kaffe o varm korv. flickorna från Ystad kunde ta ett tåg som gick efter 10 minuter, men vi väntade i 40 minuter på vårt tåg, men vi kom lyckligt hem vid halv 11 på kvälle efter en trevlig resa och nu är vi sååååååå resvana

Söndagen den 13 maj 2012
Idag sov jag länge-var rätt trött efter festen och det blev inte så särskilt mymen vad gjorde väl detcket utfört,vattnade tomater , plockade kläder, drog upp skit i en rabatt, skaukål-kirskål alltså, inget trevligt ogräs.
Det var meningen att vi skulle dansa ikväll, men eftersom vi inte hade nån spelman och bara 7 pers kunde komma så ställde vi in alltihop.
Sydde västar till tre studentdockor

Lördagen den 12 maj 2012
Halvfint väder med växlande molnighet, men kallt hela dan.

Ikväll har vi varit på stor fest hos Ingrid o Anders som båda fyllt 50 och 55 år. Festen var i Borrby Kungsgård, ett trevligt ställe mitt ute på landet. Vi fick jättegod mat från Klockareboden, Grillat kött med tillbehör. Kurth fick en bit kött i luftstrupen och fick hämtas med ambulans.
En del av Österleningabunken underhöll med några visor och musik av flickorna.Sen blev det dans hela kvällen-En trevlig fest, som slutade vid 2-tiden och själv var jag chaufför för Annette, Håkan, Susanne, Marianne o Lars-Inge o Ingvar. jag körde med Håkans automatstyrda bil-lite ovant, men jag klarade det

Fredagen den 11 maj 2012
Idag har jag varit i trädgården och   skyfflat ända till Susanne och Julia kom körande  med Thea som de just nu har på besök

vid halv fyra tiden  kom Annetteoch hämtade mej för att köra till Kronovalls slott där det skulle bli studentbal. Hela parkeringen var full av bilar när vi kom. och halva slottsgården full med folk, som kollade på alla fina bilar som rullade in med studenterna.

 

Det var även fyra-fem ekipage med häst och vagn. De blivande studenterna var klädda i fina kostymer med flugor(även Robin, som hade min hemsydda sidenfluga på sej)-Flickorna hade urtjusiga långa balklänningar på sej. Det var verkligen roligt att se så fina de var

 


Här är bl a Rasmus i mitten med sin flicka och så Robin med turkos fluga med sin flicka Isabell

När vi körde hem åkte vi genom en nyutslagen bokskog mellan Kronovall och St.Olof
 

Torsdagen den 10 maj 2012
Idag var det mulet och trist väder, men det gjorde inte så mycket, för jag har varit i sytagen hela dan.Först lagade jag fyra hål på Matildas jeans och sen sydde jag ännu en fluga till Robin eftersom den första blev slinkig. Jag sydde in en bit linne i den nya och den blev väldans bra, så nu vet jag hur man syr flugor.När så Robin kom för att hämta sakerna så ville jag att han skulle prova flugan som jag satt ett litet gummiband i, men

vilken tur-Den gick inte över huvudet-så jg fick fixa det med en gammal flugas knäppning. Nu har han hämtat alltihop och imorgon är det tid för balen.Matilda fick byxorna och är nu på väg till Sydafrika med pappa Mats, för att hämta hem Amanda, men först ska de göra en Safaritur i en nationalpark där nere.- Ja det är ju bra att det rör på sej! Just nu syr jag på studentfiguren med folkdräkt

Onsdagen den 9 maj 
Idag var det soligt och fint på morgonen men fortfarande kallt ute-jag kokte soppa till middag och sen planterade jag on Physalisplantor och chilepeppar och vattnasde alla 65 tomatplantorna, sen sydde jag en liten stund tills Julia kom och vi fikade. Robin kom med tygbitar till en fluga och jag färgade in en ny sidenfluga med turkos färg som Susanne fick med sej hem frå Tulpanen-sen fixade jag med studentpresenten medan Ingvar tittade på ishockeymatchen i Tv

Tisdagen den 8 maj 2012
I
dag var det ett hopp ur sängen redan kl kvart i sju-en rent okristlig tid för en som brukar sova till  9.00-halv tio.Men det gick bra när man väl kommit in iduschen och druckit en kopp kaffe. Sen var det bara att köra direkt till Borrby skola där jag skulle träffa alla barnen på lågstadiet. Det var Anna Kristoffersson som anmodat mej till skolan. Först skulle jag berätta om hur det var förr i tiden i skolan och på landet. Sen skulle barnen fråga! Första frågan som alltid: Hur gammal är du?-men det är ju ingen svår fråga precis, värre är det  när de undrar hur stor den första datorn var och vilket år den kom!
Jag berättade bla om hur det gick till när man slaktade hemma-hur man fick hjälpa till med att rensa tarmar och hur man gjorde blodkorv och att man använde allt på grisen t.o. m öronen, nosen och huvudet, hjärnan och tassarna , vilket barnen inte alls trodde var sant.Det slutade med att alla konstaterade att de aldrig skulle äta korv eller sylta-bara köpe!
Sen kom alla barnen till gymnastiksalen ca 30 st och där visade jag en hel del lekar, som alla tyckte var jättekul- Roligast är alltid när lärarna visar lekarna förstås-
I eftermiddags körde jag till Tjörnedala för att lära mej hur rutinerna för café och butik ska skötas. Jag har lovat att sköta detta den 2 0ch 9 juni. Det var rätt mycket att lära sej eftersom man ska vara själv på båda ställena. Det finns ju över 100 medlemmar, men inte så många som har tid att hjälpa till, så därför får man göra vad man kan.
Ikväll har jag gjort slits i Annettes skinnklänning, strukit scarves och slipsar och rosett.
Robin, Jonathan och Annette kom för att kolla färgen på sidenflugan- Ve o fasa Den skulle vara isblå som klänningen på flickan,men när vi jämförde med provbiten så var den turkos.Klänningen alltså.Flugan är isblå!Då får vi börja om igen!

Måndagen den 7 maj 2012
Soligt och molnigt om vartannat
Letade efter vita sidenflugor, som jag ska måla på till Robin som ska på studentbal på fredag, men jag hittade inte någon. Jag ringde både till Tulpanen och Skönadal för att höra om det fanns några kvar sen min tid. Märta Persson ringde upp mej och sa att hon hittat sidenflugor i Tulpanens förråd, så jag körde ner i eftermiddags och hämtade ett par.Sen var jag inom hos Marianne och hämtade en sak som sen ska bli till studentskylt till Robin.
När jag kom hem hittade jag lite sidenfärg och målade en fluga, näsduk, slips och scarves. Nu ligger de till tork så det blir spännande imorgon när de blir torra och se hur de blir.
Ikväll har vi varit hos Monica och tränat på överraskning till Ingrid o Anders som ska ha fest på lördag-

Jag hämtade Lis, Susanne, Marianne och Lars-Inge och körde till Ystad, där vi sjöng och bestämde lite av varje

Söndagen den 6 maj 2012
Idag har det varit soligt, blåsigt och lite kyligt
Har satt om alla tomatplantorna i större krukor(65 st)De flesta är förstås små, men de kan ju växa fort-de har jag märkt. Alla får stå i uterummet tills det blir varmare utomhus, då åker de ut i sina spannar och krukor på gårdsterassen

Susanne kom på besök med Kucci i eftermiddags
Ikväll satte jag mej vid datorn och har försökt att komma ihåg allt jag gjort den senaste veckan-inte lätt, med mitt dåliga minne

Lördagen den 5 maj 2012
Soligt men blåsigt bara 11 grader varmt
Idag besökte ja Rosenhagens i Skåne Tranås. Köpte ett par rosor på rot till Josefine som Ingvar grävde ner med gåsaskit i hålet, så nu ska de väl kunna blomma fint
Ikväll var vi hos Siv o Sven i Gärsnäs, som bjöd på silltårta,gammaldags hederlig stek med brunsås, potatis, morötter ,pressgurka, gele och gröna bönor och rabarberpaj med vaniljsås- Jättegott och trevligt

fredagen den 4 maj 2012
regnat på natten -mulet väder
Idag har jag varit i Sövestads skola och visat lekar för alla skolbarnen från förskolan upp till klass 6. Jag visade lite olika lekar i klasserna så att de senare ska kunna lära varandra de olika lekarna. Jag var där från 8.30-11.30
Sedan körde jag till Ystad för att lämna in min nyckel, men de tyckte att jag kunde behålla den till nästa termin av folkdräktskursen.
till sist besökte jag Bo Olssons där jag köpte ett par tröjor och ett par krukor mm
Studentgrejor på gång , under tiden som Ingvar var fastklistrad vid TVn och ishockeymatchen

torsdagen den 3 maj 2012
22 grader varmt
Idag fyller Ann-Christine 10 år yngre än jag.
GRATTIS
Hon ska
jobbba hela dan så hon hoppar över dagen-
Eftersom det har varit så fint väder hela dan så har jag sysslat medträdgårdsarbete och  utomhus hela dan
På kvällen blev det cykeltur med Ingvar -Ulriksbergsrundan

Onsdagen den 2 maj 2012
20 grader varmt och helt lugnt
Plockade undan och städade i uterummet
Susanne o Kucci kom upp en runda vid middagstid innan hon körde till jobbet
Sen låg jag i en vilstol och brände kroppen en timme och fortsatte sen med plocket
Cyklade  Ulriksbergarundan på kvällen

Tisdagen den 1 maj 2012
Ingvar fyller 73 år idag
35 gäster på kvällen och