Ann-Margret Malmqvist
Österlenagår
Stiby 258,27296 Gärsnäs
tel. 0414-50888, mobil 0708508884

bankgiro 5197-9227

 
annmargret.malmqvist@telia.com
Start
Konst
Lekbok
Ria Myllesäck
Folkdans
Folkdräkter
Österlenavisan
 
Österlens Folkdansgille
Ann-Margret
Blogg
Familjen
Malmqvist Dörrar & fönster
Malmqvist El
AnnetteMalmqvist
Lars-Inge Malmqvist
Susanne Löfström
Maltes Stig
Österleninga
bunken

 

Ann-Margrets Blogg /Dagbok
 

2011
2012-02-28

Blogg, en förkortning eller förenkling av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog från de engelska orden web och log, är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade så att de senaste inläggen oftast är högst upp

November 2011
 

Här kan du följa  vår resa till Tamm och Stuttgart
 

1.fredag den 5.8  Bussresan
.lördag den 6.8
2,Weinbergsvandring i Muhlhausen
3.Vinbergsklättring

4.Picnic i Mühlhausen
5.Uppvisning i Tamm

6.Fest i Kelter Tamm
7.Danskvällen i Kelter Tamm
8.Söndag med Värdarna
8b. Sommarfestival i Stuttgart
8c. SpetzleHarumiHelge
Måndag den .8.8 2011
9,Birkenkopf,

10. Sloss Solitude
11.Uppvisning,PflegeheimStuttgart-Rohr
11bUppvisning,PflegeheimStuttgart-Rohr
12..Fest i Kelter Stuttgart-Vaihingnen
Tisdagen den 9.8. 2011
13. Daimler-Mercedesmuseet
14. Daimler-Mercedesmuseet del 2
15. Stuttgarts Flughafen-Brandkåren
16. Fest,dans,musik i Bürgersaal,Stuttgart
17. Ungdomarnas efterfest
Onsdagen den 10.8. 2011
18. Besök på Kloster Bebenhausen
19. Grillning i Schönbuch
20.HochseilgartenHolzgerlingen(klättring)
20b.fortsattningHochseilgarten
21 Besök i staden Herrenhof
22.Avslutskväll i CVIM-Häusle,Heimerdingen

23.Dansen på Avslutskväll i CVIM-Häusle,Heimerdingen
24. Ungdomarnas avslutningsfest


 

 

Onsdagen den 30 november 2011
Idag var det blåsigt och kallt. Städade undan lite . Julia kom från skolan
På eftermiddan körde jag till Hammenhög och tillbringade en timme på gymmet , handlade lite på mathallen och sen var det avslutning på folkdräktskursen. Vi började med att dricka glögg och så syddes det en stund, Kristina plockade ner varpen till sitt bugabån. Sedan kom Ann på besök och hade med sej stora räkbomber, smörgåstårta som hon bjöd hela gänget på. Det blev en mysig stund vid kaffebordet, med levande ljus  och mycket snack.
Lite instruktioner  fick de allt, mina deltagare- så att de verkligen har möjlighet att sy hela julen!
När jag kom hem blev det stickning och så skrev jag lite till Jöns Jeppa Hemmingsson på Facebook Jag presenterade 3 nya fjällor för honom!

Vem Jöns Jeppa är? Ja den som har Facebook kan gå in och söka på namnet!
 

Tisdagen den 29 november 2011
. Sovmorgon idag igen. När jag stod i duschen kom Elna med inbjudningpappret som hon satt upp om kransbindningen den 8 december här hos mej. Hon smakade den nygjorda brunkålen och fick en liten bit gåsakyd ti! Hon fick även lite gåsafitt att lägga i sin brunkål. Det blir gott !
Sedan bakade jag 60 kanelbullar och två fina bröd
Lars-Inge kom för att titta på min tvättmaskin som är lika istadig som en gammal märr-den ger inte ettlivstecken från sej. Han konstaterade att kretskortet var kaputt, så nu behövs ett nytt sättas i eller så får det bli en ny tvättmaskin.Allt ska hända intill jul.

Måndagen den 28 november 2011
Solsken och alldeles lugnt-men det blev som jag misstänkte . Inte heller tåget till Stockjolm fungerade. Gustav fick en invecklad resa. först tåg från Ystad vid femtiden i morse och sen kom inte tåget längre än till Hässleholm, sen blev det buss till Alvesta , där han fick vänta i 3 timmar på tåg som aldrig kom och sen fick det bli taxi till Västerås direkt.Ingen mat på hla dan så det fick bli den medhavda stekta gåsen strax innan han äntrade flygplatsen.

Jag roade mej med att koka brunkål och steka en massa köttbullar idag- Julia kom hitom från skolan, hade med sej en dörrkrans som nu hänger på ytterdörreninnan Ingvar och hon cyklade ner genom byn
Stickade mest hela kvällen. Emellanåt läser jag om Nils-Ude. Den är tunn till storleken , men rolig i innehållet

Söndagen den 27 november 2011
Idag sov jag till klockan halv elva-helt utmaddad från gårnattens strapatser.
Det är full storm ute och regnet piskar på tak och fönster. Det blir till att hålla sej inomhus hela dan, tända ljus och sjunka ner i en fåtölj och sticka !
Ikväll har vi varit hos fam. Marianne o Lars-Inge på ett tidigt julbord för att Gustav skulle få smaka lite på julen. Han ska resa iväg imorgon tidigt lång, lång väg bort på ett farligt uppdrag. Men flyget blev inställt från Sturup p.g.a. stormen. Han fick snabbt boka om till tåg Ystad-Stockholm om nu tåget verkligen går- kanske en gren eller ett löv kommit in bland hjulen och då ställs de ju in!.
Hoppas att allt går bra för honom!Men visst känns det sorgligt att han ska ge sej iväg!

Lördagen Den 26 november 2011

Igår eftermiddag blev jag sjuk och tillbringade hela tiden fram till kl.22.00 i min egen säng, men sen fick jag prova på ambulanssängen eftersom krampen höll på att ta kål på mej -fick dropp i ambulansen och blev provad både här och där under tiden som jag skakade tänder av kyla 35,3 grader i temp,och sen  blev det en bårsäng på Ystads lasarett.Doktorn anlände inte förrän kl. 04.00 i morse, kände lite på mej och konstaterade att jag inte tålde min nya medicin. Eftersom det inte fanns plats på lasarettet så fick jag följa med hem igen. Ingvar och Susanne satt på var sin stol i det kalla rummet och väntade. Så vid halv 6 tiden kom vi hem igen.
Jag känner mej bra igen, men det var nog inte tabletterna som var boven tror jag-men så får man ju vara sin egen doktor ibland! Så det blir ingen adventstripp till museet i Simrishamn imorgon!

Har mest slöat hela dan och försökt mej på att äta lite långsamt för att känna efter vad man tål.

Ann-Christine kom hitom och hämtade ett par julklappar och sin släktforskningsskiva
Lars-Inge och Ida kom hit ikväll för att hålla mej sällskap. Ingvar är på födelsedagsfest hos Leif. Jag vågade mej inte på att följa med.

Den 25 november 2011
Idag har jag hängt upp de sista stjärnorna och  åkte ner för att handla - Kände mej  inte alls bra så jag skyndade mej hem, som tur var. Jag blev sjuk  när jag kom hem!

Torsdagen Den 24 november 2011
Julia kom upp vid halvtvåtiden för att följa med till Hammenhög ikväll.Vi var först på gymmet  där julia passade på att fotografera sina tränande kusiner


Johan som tränar lyft

liksom Erik

och sen var det avslutning på dockkursen med dop och kaffe o kakor, En del av dockorna fick ansikte och sen pyntades de till för  att bli fotograferade.


Den 23 November 2011
Fortfarande är det milt väder med 8-9 grader varmt , med mulet hela dan
Idag har jag adventspyntat och städat i ateljen, och satt upp fler ljusstakar inomhus.
Ikväll blev det Bonde söker fru och stickning-bakstycket och halva framstycket klart

22 november 2011

solsken och riktigt fint väder
Jag hämtade hem mina etsningar som varit på Tjörnedala på Grrrafikutställningen. Har sålt ett par st.
Hämtade även ut pennicillin, som doktorn ringde om idag.
När jag kom hem blev det städning av trappan utomhus och sen plockade jag ner adventsljustakar som jag började sätta upp lite här och var, strök gardiner och hängde upp dem. Sicket julastök! Men jag vill gärna ha det julpyntat och man kan lika gärna göra det mesta nu så inte allt julagrej kommer på samma gång. Tomtarna får stanna på loftet än så länge
Måndag den 21 november 2011
Idag har jag börjat städa till advent-putsat fönster mm
Jag körde hemifrån vid 16.00 tiden och var inom hos Malmqvist El och handlade dammsugare Sen besökte jag Bert och Ingegerd på väg till Ystad. Bokhandeln hade lagt undan ett par av Lars Yngves böcker. Boken var väldans tunn, men jag hoppas att innehållet är desto bättre!

Sen var det dags för Folkdräktskurs på Västervångskolan. Roligt och mycket diskuterade kring pälsängrar och mal och vilka utrotningsmetoder som är bäst.
Linneplaggen ska tvättas i högst 90 grader och inte köras i torktumlare
Vi firade in advent med glögg och pepparkakor som Lisbeth hade tagit med!

Fredagen den 18 november
 firade Gustav sin födelsedag när han var  hemma
Han bjöd på den möraste kycklingfilén som jag nånsin har smakat
Det togs en hel del bilder som jag gärna vill ha, men än har jag inte sett dem
Söndagen den 13 november

GUSTAV FYLLER 23 ÅR IDAGFredagen den 11 november 2011
Idag ska vi fira Mårten Gås istället för igår. Signe är på plats för att stycka de 5 gässen som vi ska äta ikväll. Äppelkakan står i ugnen liksom svamprullarna till de som är vegetarianer,Alla sillamackona ska bredas och läggas på. Vid 14,00 tiden var vi klara med det mesta.
Så på kvällen kom alla 23 gästerna. Mest barn och barnbarn. Barnbarnen var i topptrim efter alla lättölen som de fick dricka.

 Sen plockade de fram alla mina lergökar ur skåpen och hade en egen liden gögaserenad. Riktigt vackert emellanåt- men för det mesta var det gögarna som kärvade tror jag

--------------------------------------------------------------------------

Den 18 november kraschade min dator och Erik hjälpte mej att fixa den, men den blev inte klar förrän den  15 november. Jag har alltså inte kunnat maila eller ta emot mejl på en hel  månad och det har varit helt hopplöst, man har ju allting på datorn och ingenting kunde jag komma åt-men nu är det klart så jag hoppas att det håller