Ann-Margret Malmqvist
Österlenagår
Stiby 258,27296 Gärsnäs
tel. 0414-50888, mobil 0708508884

bankgiro 5197-9227

 
annmargret.malmqvist@telia.com
Start
Konst
Lekbok
Ria Myllesäck
Folkdans
Folkdräkter
Österlenavisan
 
Österlens Folkdansgille
Ann-Margret
Blogg
Familjen
Malmqvist Dörrar & fönster
Malmqvist El
AnnetteMalmqvist
Lars-Inge Malmqvist
Susanne Löfström
Maltes Stig
Österleninga
bunken

 

Ann-Margrets Blogg /Dagbok
 

 

1.fredag den 5.8  Bussresan
.lördag den 6.8
2,Weinbergsvandring i Muhlhausen
3.Vinbergsklättring

4.Picnic i Mühlhausen
5.Uppvisning i Tamm

6.Fest i Kelter Tamm
7.Danskvällen i Kelter Tamm
8.Söndag med Värdarna
8b. Sommarfestival i Stuttgart
8c. SpetzleHarumiHelge
Måndag den .8.8 2011
9,Birkenkopf,

10. Sloss Solitude
11.Uppvisning,PflegeheimStuttgart-Rohr
11bUppvisning,PflegeheimStuttgart-Rohr
12..Fest i Kelter Stuttgart-Vaihingnen
Tisdagen den 9.8. 2011
13. Daimler-Mercedesmuseet
14. Daimler-Mercedesmuseet del 2
15. Stuttgarts Flughafen-Brandkåren
16. Fest,dans,musik i Bürgersaal,Stuttgart
17. Ungdomarnas efterfest
Onsdagen den 10.8. 2011
18. Besök på Kloster Bebenhausen
19. Grillning i Schönbuch
20.HochseilgartenHolzgerlingen(klättring)
20b.fortsattningHochseilgarten
21 Besök i staden Herrenhof
22.Avslutskväll i CVIM-Häusle,Heimerdingen

23.Dansen på Avslutskväll i CVIM-Häusle,Heimerdingen
24. Ungdomarnas avslutningsfest

Måndagen den 17 oktober 2011
Idag har det varit soligt och fint väder. Ingvar lånade Julias cykel och sen tog vi en cykeltur -Ulriksbergrundan ca 8 km
Sedan lagade jag ett par jeans till Julia och  putsade jag fönster i vardagsrummet.
Ikväll har jag varit på Österlens Folkdansgilles styrelsemöte hos Lis.
Jag blev bjuden på fest den 19 nov, till Karin i Hammenhög, men tyvärr kan jag inte ta dit eftersom vi redan för ett halvt år tillbaka bokat in oss på Robert Gustafssons show i Malmö, Samma dag ska även Gustav ha sin födelsefest eftersom han inte är hemma den 13 då han fyller år. Alltid ska festligheterna vara på samma dag
Ikväll  när jag kom hem har jag gjort 2 dockhuvuden. nu har jag 6 kroppar att stoppa-sen är dockorna klara för besiktning av de som har beställt.

Söndagen den 16 oktober.

 I natt har det varit frost, men  idag är det sol och fint väder ca 10 grader varmt
Vi körde ner till Borrby strand med Susanne o Julia. Vi plockade vit och grönmossa med hem!Härligt att vara nere på stranden, där vi fikade
Ikväll har jag varit på folkdansträning.
Vi kör hårt i 1½ timme . Vi var 7 par , så det tar sej  sa pian när hon hällde mer fotogen på brasan.eller hur det nu var?
Torsdag den 14 oktober
Först var jag på gymmet i Hammenhög och sen var det Dockkurs på Tulpanen- Julia var också med. Ikväll stoppades alla armar, ben och huvud

Måndag den 10 oktober
Folkdräktskurs i Ystad

Söndagen den 9 oktober 2011
Skriver  i efterhand och kan inte minnas alls vad jag gjorde mer än att det var folkdans på kvällen
Tänk att minnet är så svagt-men jag städade säkert för det har jag gjort nu i en hel månad tycker jag!

Lördagen den 8 oktober 2011
Idag har solen visat sej och lite varmt var det !
Hela förmiddan går åt att äta frukost, läsa tidningen och laga middag.
Lars-Inge, Erik och Johan kom hit för att låna släpen. De skulle hämta stenplattor för att lägga  på marken framför handikapphissen vid gymmet- så nu är hissen färdig för användning om någon med rullstol vill använda gymmet. flera har anmält sitt intresse
Idag har jag varit inne på Facebook vid flera tillfällen. Säde har gjort en egen sida för Jöns Jeppa Hemmingsson-dockpojken som hon köpte av mej i fjor. nu har många kommit med i gruppen och många fina bilder börjar droppa in. Det hela började med en bild där Jöns Jeppa sitter vid bordet och läser i Ria Myllesäck, Säde bor i Nacka, och strax därefter kom en annan bild från Härnösand med två dockor som läser Ria Myllesäck. Det var Helena Larsdotter som skickade in den.

Nu är det väl så ,att många som läser detta på Facebook kommer säkert att tycka att vi är glyttiga, men det får de tycka då, Vi har i alla fall barnasinnet kvar och det har säkert inte de som tycker det är barsnligt.

´Den som tycker lek är barnsligt  är ännu inte vuxen

Den devisen står bak på Ria Myllesäck och samma sak hade jag en gång uppsatt i min ateljé på en bjälke. Tro det eller ej-men det retade upp så många  strebertyper, så de blev riktigt förbannade!
Tänk vad det är synd om sådana människor som inte vågar leka, därför att de är rädda för att göra bort sej  !
I eftermiddag har jag städat i vardagsrummet. och lite här och var här inne
Jag satte ny passepartout på ett par tavlor . De gamla passepartouterna som jag har köpt som  syrafria-hade gulnat-men det är 32 år sen de ramades in- men är de syrafria så ska de ju inte ändra färg.! Hoppas att de här nya håller måttet. De är i allafall jättedyra att köpa in eftersom de är syrafria!
Idag stod det i tidningen att Holger Bak är i Stockholm för att tävla i supvisediktning! Jag tror han vinner alltihop! Han är otroligt duktig på att dikta visor och supvisor har han hur många kluriga som helst! Heja! Heja!

Fredagen den 7 oktober 2011
Slutstädning av atelje´n, Robin kom för att låna ett linne till en maskerad  och hämtade Annettes Balalajka. Samtidigt hämtade han  alla lådorna i ateljén som var Annettes grejor, så nu blev det tomt-Skönt att bli av med alla de sakerna-nu kommer ju så mycket annat från Lilla huset att stå där istället! Vet inte hur jag ska få plats med allt-Jag kommer aldrig att hitta sakerna sen.
Gulli kom inom för att hämta krokarna som hon köpte i Malmö
På kvällen gjorde jag en halsduk  av olika sorters garner ,med gaffelvirkning. Hittade en virkgaffel i röran.

Torsdagen den 6 oktober 2011
Idag var det slut på det fina vädret, så jag fortsatte med städningen av ateljen-det tar tid att hitta plats för allting.
På eftermiddag var jag nere en runda hos Susanne och  hämtade Julia vid skolbussen.
Sedan bar det iväg till Hammenhög och Gymmet. Det är riktigt kul! Man träffar också många kändisar och hela släkten är där, sen kommer alla barnen som ska dansa och så alla föräldrarna och sist men inte minst en massa ungdomar som ska bygga muskler.
Jag brukar hålla på i en  och en halv timme, men då är det skönt att gå in i duschen och sen köra till folkdräktskursen. Ikväll var vi 6 st och alla syr olika dräktdelar. Ikväll var det Berits toiletillverkning av en väst till Albodräkten och  Ann-Maries liv till Albodräkten. , Eva syr på två särkar till flickorna,mm mm

Onsdagen den 5 oktober 2011
Idag har jag tryckt etsning nr 2 ´´ Samklang´´. 10 ex
Därefter bar jag ner alla lådor från flyttningen ner i bastun-nu är det bara Annettes lådor kvar!
Sedan började jag städa undan alltting , torka av ooh skar passepartout till en tavla och satte på ram till Jessica och Anders.


Tisdagen den 4 oktober 2011

Idag var det jättefint väder igen- Jag följde med Josefine till Ystads lasarett där hon var på undersökning! Inget fel, men fakta kvarstår!
Hon svimmaar av emellanåt för att hon har ont!
Vi fikade på Hartmans kaf. Det var ju kanelbullens dag!
När jag kom hem asade jag ut allt från en garderob i lilla huset. Där fanns 6 vaggor, kistor, grävskopor, och massor av vävstolstillbehör. Detta asades hem, sorterades och nu står det mesta i bastun i källaren-Bastun har vi aldrig använt, så där får det stå!
Ikväll har jag skrivit en historia om min farfars farfars farfars far Lars Eriksson, Han var riksdagsman för bondeståndet på Österlen  och  blev ihjälslagen under riksdagen 1786-1787, den 20 juni 1787 under Gustav den III. s tid!

Måndagen den 3 oktober 2011
Susanne kom upp med lite saker och berättade lite tråkiga saker
Vi hoppas på det bästa!
Jag tryckte en av etsningarna ´Hemligheter´som jag ska ha med på Grrrafik utställningen på Tjörnedala  i slutet av oktober.
Egentligen skulle vi ha haft styrelsemöte ikväll, men flera hade förhinder och jag hade alla uppgifter i datorn som inte fungerade så det blev inställt
Ikväll kom jag då äntliggen på vad som var fel med datorn. Det var faktiskt filen som jag laddade in från Robins mail. Jag letade efter filen och hittade den, så att jag kunde ta bort den! och plötsligt fungerade datorn igen! Vilken Tur!
Så ett gott råd
Ladda aldrig hem en Office 2010 fil till ett 2003 program!

Söndagen den 2 oktober 2011

Lastade hem böcker och CD från lilla huset. Ingvar ger sej inte-Det ska hyras ut!!!
Ikväll var deet folkdans igen. Vi hade besök av gun Lundin från Stockholm
Lördagen den 1 oktober 2011
Idag var det 20 grade varmt och strålande sol. vi körde upp till Kivik för att titta på äppeltavlan och äta hos Buhres. När vi kom till sista rondellen i kivik så kom dimman och var så tät att vi knappt kunde se äppeltavlan. Visserligen så var tavlan ingen höjdare-det märks att Helge inte har varit designer  detta år. Man kan ana hans deltagande alla de andra åren trots att det är Emma som står som konstnär!
Sen åt vi på Buhres. Jag var väldigt besviken för att det inte fanns luad ål på matsedeln. Vi åt friterad spätta som inte smakade nånting alls. När jag skulle hämta spättan i den andra luckan så fanns en lapp på luckan Luad ål! Men bara i den luckan som man hämtade ut beställd mat! Märkligt. Det retade jag mej på hela tiden och Ingvar frös-Han hade ´´bara´´ skjorta på sej.
Sen körde vi till stranden och plockade sten till dockorna -och då kom plötsligt solen tillbaka!

Måndagen den 17 oktober 2011
Idag har det varit soligt och fint väder. Ingvar lånade Julias cykel och sen tog vi en cykeltur -Ulriksbergrundan ca 8 km
Sedan lagade jag ett par jeans till Julia och  putsade jag fönster i vardagsrummet.
Ikväll har jag varit på Österlens Folkdansgilles styrelsemöte hos Lis.
Jag blev bjuden på fest den 19 nov, till Karin i Hammenhög, men tyvärr kan jag inte ta dit eftersom vi redan för ett halvt år tillbaka bokat in oss på Robert Gustafssons show i Malmö, Samma dag ska även Gustav ha sin födelsefest eftersom han inte är hemma den 13 då han fyller år. Alltid ska festligheterna vara på samma dag
Ikväll  när jag kom hem har jag gjort 2 dockhuvuden. nu har jag 6 kroppar att stoppa-sen är dockorna klara för besiktning av de som har beställt.