Ann-Margret Malmqvist
Österlenagår
Stiby 258,27296 Gärsnäs
tel. 0414-50888, mobil 0708508884

bankgiro 5197-9227

 
annmargret.malmqvist@telia.com
Start
Konst
Lekbok
Ria Myllesäck
Folkdans
Folkdräkter
Österlenavisan
 
Österlens Folkdansgille
Ann-Margret
Blogg
Familjen
Malmqvist Dörrar & fönster
Malmqvist El
AnnetteMalmqvist
Lars-Inge Malmqvist
Susanne Löfström
Maltes Stig
Österleninga
bunken

 


 

Ann-Margrets Blogg /Dagbok
2009

Januari 2009

31 januari 2009Lö
Öppnade datorn och hade ett mail från Gustav. Han var framme i Bangkok och skulle just gå på en buss till Malaysia. 12 timmar skulle det ta! Det var 30 grader varmt och ingen badstrand i sikte!Usch ,vilken pina med sån värme! Nej tacka vet jag Österlen med snö i sikte, friska vindar och sol på himlen, som det är idag! Nej vi skåningar som , ju faktiskt bor på en halvö, med havet runt omkring oss,är nog inte byggda för extrem värme- hjärnan fungerar dåligt!
Sydde ihop 3 dockor och övergick sedan till att försöka sy färdigt Johans folkdräktsskjorta!

(Började sy en mansskjorta till Gustav ,som är äldsta barnbarnet, som konfirmationspresent 2003 och sedan fick Erik en skjorta och Josefine en skördesärk 2005
Amandas skördesärk blev klar 2006 och sen var det Idas tur att få en särk 2007.Robin fick sin skjorta 2008 och nu är det Johans tur att få sin skjorta. Jag har som mål att skjortan eller särken ska vara klar i slutet av januari för att jag sen ska kunna koncentrera mej på akvarell och kopparetsningar! Men nästa år måste jag sy en skjorta till Jonathan och en särk till Matilda-de är lika gamla och till sist ska Julia få sin särk men hon är bara 10 år , så det är lite tid kvar!)

30 januari 2009Fr
På morgonen började Gustav sin resa till Thailand tillsammans med Fredrik, de ska vara borta i två månader och även besöka Malaysia. Det är äventyret som lockar! Hoppas att allt går bra!Visst kan man bli orolig- men vad gör det för nytta!
Jonathan kom på besök och klädde snabbt om till Ingvars hjälpreda ute ibland stockar och ´´bräske´´ i trädgården
Firade Matildas 14 årsdag några dagar innan hennes födelsedag hemma hos Susanne på kvällen.
Hela släkten var där och Matilda bjöd på kassler med sallad och potatisgratäng och till efterrätt Marängswiss
Eftersom Matilda samlar till en speciell sak , så blev det pengar i present
Klippte till 4 dockor innan jag kröp till sängs! Avslutade dagen med att läsa ett par spännande kapitel ur Stieg Larssons ´´Flickan som lekte med elden´´
Har läst Stieg Larssons´´Män som hatar kvinnor´´´strax innan. Mycket spännande bok som var mycket lättläst

29 januari2009To
Vaknade en natt av att någon sa till mej att skriva en blogg på internet! Varför undrar jag, men jag negligerar aldrig en sådan uppmaning så nu sätter jag igång.
Det måste finnas en mening med det!
Fick just Österlenmagasinet där en flicka har gjort ett reportage om mej med anledning av att jag fick Simrishamns kulturpris i december 2008
! För en gångs skull så var allt rätt uppfattat , inga tillägg och precis det vi pratade om då hon var på besök! Trevligt!
Folkdräktskursen startade på Tulpanen! Många nya deltagare har kommit till och nu är vi sammanlagt 10 st. Jag har haft folkdräktskurser ända sedan 1981 då jag startade första kursen främst för mina arbetskamrater på Skönadalshemmet i Simrishamn-sedan har kurserna bara rullat på och nu har jag två kurser den andra kursen har jag i Ystad på måndagar. Att sy folkdräkt är en hel vetenskap och kräver en hel del tålamod och noggrannhet   av deltagarna.

Det gäller även att hitta rätt material till alla delar -det är inte alltid det lättaste!