Ann-Margret Malmqvist
Österlenagår
Stiby 258,27296 Gärsnäs
tel. 0414-50888, mobil 0708508884

bankgiro 5197-9227

 
annmargret.malmqvist@telia.com
Start
Konst
Lekbok
Ria Myllesäck
Folkdans
Folkdräkter
Österlenavisan
 
Österlens Folkdansgille
Ann-Margret
Blogg
Familjen
Malmqvist Dörrar & fönster
Malmqvist El
AnnetteMalmqvist
Lars-Inge Malmqvist
Susanne Löfström
Maltes Stig
Österleninga
bunken

 

Juni 2011

Torsdagen den 30 juni 2011

Väldigt fint väder när jag vaknade av att Ingvar väckte mej och sa att det var en överraskning i köket!Störtade upp och fann Robin och Jonathan i rummet! Speciellt Robin såg glad och pillemarisk ut. Han berättade att han klarat körkortet idag! Han kom körande i egen bil som han ärvt efter farfar Arne!
Gulli hade ringt och undrat  om vi kunde besöka Lantbruksmuseet i Hammenhög och det kunde vi ! Strax efter ringde Gittan och Uno och ville komma på middagen-men det fick vi skjuta på till en annan dag eftersom vi bestämt med Gulli o Sixten.

Gissa vad den här maskinen har använts till?
Vi körde ner till Lantbruksmuseet och gick där i 2 och en halv timme och studerade flitigt nästan alla pinaler som finns där! Den som inte varit på detta museum ska absolut besöka det. Det finns så många roliga grejer där!

Ikväll kom Ann och Bengt på besök. De kunde inte komma när jag fyllde år så de kom med en fin orkidé . från familjen. Vi åt i trädgården, men plötsligt blev det kallt så vi flyttade i i uterummet och drack kaffe efteråt.

Jag broderade på tröjor efter att de kört hem-Julias och Matildas!
Gonatt!
 

Onsdagen den 29 juni 2011
Idag var det ännu varmare ca 29 grader-men med en titt i spegeln på mina röda armar, hals och diverse andra ställen så var det inte läge att sitta i solen igen, så jag körde till simrishamn och hämtade broschyrer på Turistbyrån och sen till Tomelilla och tinaboden för att köpa mera brodersilke till tröjorna!
Sen satte jag mej i trädgården och broderade på tröjor. Under ett parasoll så att solen inte hittade mej_!
Ikväll har Susanne och jag cyklat Ulriksbergarundan + en extra runda ca 1 mil uppförbacke-åtminstone på slutet. Nu ska jag skicka folkdräktsmeddelande till Tysklandsfararna

Tisdagen den 28 juni 2011

Sommarens varmaste dag! Jag plockade undan disk och satte in i skåpen, men bestämde mej snabbt för att åka till stranden för att bada. Susanne , Matilda, Julia och Josefine skulle åka dit så jag hängde på där och hämtade upp Jonathan och Johan. Gustav kom senare med motorcykel.
Det var rent och klart vatten i Kyhl och varmt som attan så det var bara att plumsa i direkt. Ca 17-18 grader varmt var vattnet och jag var nere och doppade mej minst 3 gånger- Härligt.Sen satt jag i en stol och solade. Susanne åkte hem efter två timmar med tanke på solens starka strålar . gustav kom just när Susanne körde iväg. Han passade på att ta en liten språngmrsck från Kyhl till Örnahusen och tillbaks igen på en halvtimme medan vi passade hans grejor. Sen åkte vi hem eftersom Ingvar skulle hämta gässlingar

Sen städade jag upp i hela huset , flyttade möbler och dammsugade
Ikväll var jag hos Lis i Kyhl för att träna tillsammans med Österleningabunken inför Sommarkonserten i Hammenhögs kyrka  den 13 juli kl. 20.00

Måndagen den 27 juni 2011
71 år idag-ja det är ju inte klokt!
Fick många telefonsamtal och många gratulationer på Facebook på förmiddan
Susanne kom för att hjälpa mej och det var tur för annars vet jag inte hur jag hade hunnit med allt-Man blir så sassed med åren!
Tårtan skulle garneras, Jag bakade 60 vetebullar, Susanne skalade panntofflor i flera timmar-Laxen skulle garneras och sås tillagas . Susanne körde hem vid tretiden-då var vi något så när klara.
Sen kom gästerna på kvällen-Vet aldrig hur många som kommer för det är ju öppet hus!

Johan, Josefine, Susanne, Matilda, Julia och Amanda,Ally, Ingemar, Annette, Håkan, Jonathan, Robin, Lars-Inge, Marianne, Gustav, Erik, Sandra,Ida, Johan,Ove, Britt, Gunnel, Stig, Gulli, Sixten,Bert, Ingegärd, Inga , Ingvar,Elna, Karin-31 gäster och så vi själv. 33 st , det är precis vad vi får plats med i uterummet.

Jag fick många presenter, blommor, vin och en jättestor rosalila resväska!
Gästerna körde hem vid 23.00-24-tiden och sen plockade jag undan och placerade i diskmaskinen resterna av disken. Som tur var så hjälpte Annette, Susanne och Marianne mej under kvällen liksom alla barnbarnen som sprang som skottspolar mellan Smens hus och här för att hämta upp saker och ting!

Söndagen den 26 juni 2011
började dagen med kaffe i trädgården, sen kastade jag mej över 6 laxar och benade ur allihop och dränkte in dem i salt ,peppar och dill. Sen fick de ligga halva dan i kylen innan de åkte in i ugnen med skinnet upp!Väck med skinnet och sen fick de svalna av! När de var tillräckligt kalla så lade jag ihop två ch två  med en röra av varmrökt lax,, creme fraiche  och massor av dill.
Sen fick de en kall plats i kylskåpet i Smens hus

Besökte Susanne en vända och sen körde vi till Lars-Inges och hämtade de stora grytorna och Susanne hämtade sin cykel
Sen var det dukning och fönsterputs utvändigt i uterummet
Baconlindade kyllinglår stektes och tårtan fick mellanlägg av grädde och jordgubbar.

Ja sen var det natt för min del Gonatt

Lördagen den 25 juni 2011
Midsommardagen.
Idag har jag städat klart i uterummet, ställt bord och stolar på plats och plockat fram alla tallrikar, glas, bestick,servetter mm så att det ska lättare att duka imorgon.
Jag har fixat med lite midsommarbilder och ikväll har jag kört en tur till Kulla med Susanne och töserna och vid halv 12 inatt ska jag hämta hem dem. Även Ingvar ska ge sej ut med Håkans bil! Få se om vi kan kryssa oss fram melllan alla gående och alla mötande bilar. Det är inte det lättaste.

Fredagen den 24 juni

Midsommarafton

Regnade kraftigt kl 9.00, men sen blåste det bort och solen kom fram
Nya panntofflor och matjesill med gräddfil till middag
på med folkdräkten och alla attiraljer. Johan kunde inte vara med på dansen idag. Lis fick rycka in istället för mej-men jag hann dansa halva programmet på Borrbyhemmet ändå!


Först var det uppställning med skånska och svenska fanorna i täten. Sen var det alla spelmännen Bert, Gertrud, Lars-Inge, Lis och Annette

Uppvisning för alla  de boende på Borrbyhemmet.Sen var det marsch till Prästgårdsträdgården., som var full av väntande publik. Barnen höll på att dansa ringlekar runt majstången när vi kom, så det blev kaffe och kakor före uppvisningen. Vi började med  skördedansen och Jonathan dansade den både i Borrby och Tjörnedala. Jättebra! Sen blev det Jämtpolska, Landskronakadrilj, Ränningen, Oxdans med spexande killar och många applåder, Käppadans med uppdragna kjolar och nerdragna mameluccor(benen) till publikens stora förtjusning, Väva Vadmal förstås , Bitte mand i knibe -en särdeles omtyckt dans, antagligen för att flickorna flyger runt,och Banddansen som

avslutning.

Sen var det tid att samla ihop alltihop-marschera rakt uy yill bilarna och i högsta hastighet till Tjörnedala. Där väntade tusentals personen på backarna-Märk Väl- Vi hade fint väder med sol hela tiden.

Ljudet fungerade dåligt på Tjörnedala, så vi bad publiken komma närmare och plötsligt fanns det bara en liten fyrkant ledig för dansen , men det blev riktigt bra att ha hela publiken så nära!

Det var ovanligt många som kom fram och gav oss rejält med beröm, för programmet, , för att vi dansade så proffsigt och för att vi såg så glada ut. De gillade också att det var så många ungdomar blandade med tre generationer, och för att vi hade stor variation på dräkterna. Jag berättade ingående vad de olika dräktdelarna har för betydelse och det uppskattades! Så var midsommaraftonens uppvisningar klara och föreningen bjöd på varsin glass hos scouterna, som är arrangörer.

Ikväll har vi varit hos gunnel och Stig och firat midsommar. De bjöd på sill o pantofflor, rökt lax, skinka och korv som de själva har rökt hemma och dessutom på hemgjord glass  med jordgubbar och hemgjord spiddekaga. Det var första gångnen de provade den nya stocken , som Stig hade dragit i 4-5 timmar igår.

Sen blev det  den traditionella promenaden ner till bryggan. Det blåste och var riktigt kallt så det var skönt att dra sej in igen. Där blev det dragspelsmusik av 4 dragspelare, dialektläsning och kaffe med chokladtårta.

Vid 12-tiden blev det allmän hemkörning och så även vi, men vi tog en avstickare till Lars-Inges där det var en riktig rejäl midsommarfest med över 100  gäster-mest ungdomar. Där var det high Life, med musiken på högtryck på logen och danande och hoppande människor. På gården stod Marianne och Lars-Inge och serverade grillad korv från en stor grilltunna,

Vi fick passagerare i bilen hem, Josefine och Julia .

Torsdagen den 23 juni 2011

Grattis Annika i Veberöd på din födelsedag!
Idag var det fint väder igen efter nattens störtskurar-Men det var väldigt blåsigt.

Gustav som nu är hemma på semester om för att hämta släpen och ett bord. Även liar, räfsor och flaggor och bågar fick följa med i släpen  tills imorgon då vi ska använda dem på midsommardansen

Johan var hos doktorn och fick veta att han har en virus i halsen och ska ta det lugnt imorgon. Det blir svårt att ta det lugnt när man ska dansa folkdans. Jag får väl rycka in om ingen annan kan göra det-men jag har ont i ryggen och vet inte om jag klarar det. Men det ordnar sej säkert. Jag haar varit med och dansat på Tjörnedalaängen i 56år. så det känns konstigt att inte kunna rycka in när det behövs!
Var hos Häggs och midsommarhandlade i eftermiddags,

Sen kom Susanne och flickorna ett litet tag-Amanda ville ha hönsanät för att dekorera väggen i sitt rum och sen hänga upp alla sina örhängen i det.

Plockade blommor till kransarna. Det är inte lätt att hitta blommor nu när alla blömmat av, men skaukål(kirskål) duestola(blåklint) jasmin, lönnanesor och citronmeliss, studentknappar och några rosenknoppar blev det  i allafall, Sen klippte jag till dem och satte dem i vatten
Ingvar ville göra rånrullar på det elektriska järneet så jag fick kvickt och lätt ner med assistenten och röra ihop smeten så att han kunde baka. Bäst att passa på när viljan finns!
Jag pasade på att baka tårtbottnar , när jag ändå hade asat ner assistenten.

Sen strök jag min särk, halvklut och förkläde tills imorgon
Till sist band jag tre kransar av blommorna. Jag var klar kl. 10. Då är det en krans vardera till Annette, Susanne och Julia, eftersom de ska vara med på dansen!
Fick ett mail från Anki. Hon hade varit inne på internet och tittat på 3 miljonersgården i Ö.Herrestad, där en gång Ingvars bror Lorentz har bott. Sedan köpte far det men sålde det senare.

vilken förändring  och vilken upprustning det har blivit-Helt fantastiskt,

Roligt när folk rustar upp de gamla gårdarna-

men det är väldit tråkigt när fina gårdar blir nedrustade och förstörda!

Onsdagen den 22 juni 2011

Idag var det riktigt kallt och blåsigt. Lagom för att skrubba badrummet.
Senare blev det fint väder och jag planterade ut min svarta tomat på gården
Julia kom cyklande och hälsade på en stund
På kvällen sydde jag klart banden på Julias tröjärmar

Tisdagen den 21 juni 2011

Idag var jag nere i Hammenhög och hämtade en skjorta hos Ann, som Håkan ska låna till Midsommar.

Jag var även en vända uppe på gymmet hos Erik, Lars.Inge och Marianne. Man måste ju kontrollera med jämna mellanrum så att de sköter sej! Johan ont i halsen

Städade köksskåpen och upptäckte en läcka från vasken-Jättekul-men det blev faktiskt fixat rätt snabbt

Susanne kom på kvällen när alla barnen var på var sitt håll och sömmade en sommarduk på min symaskin

Lite senare kom Annette och Håkan  ute på promenad och provade skjortan. Lite trång i halsen , men med en sidenkravatt utanpå kragen så blir den bra.

Måndagen den 20 juni 2011
Idag var det grått med regn och blåst  till middag, Sedan var jag en vända hos Susanne - Amanda ont i halsen.och när jag kom hem blev det lite plock här och där innan vi körde till Ullstorp för att fira Sixtens födelsedag och bröllopsdag-nr 53

Gulli bjöd på lax o sillabord med allehanda läckerheter,nypotatis och sen kaffe och jordgubbstårta
Ett besök på Lantbruksmuseet planerades in  för femtioelfte gången

Söndagen den 19 juni 2011

Lite hit och dit med väder och vind, Strök blåklocksgardiner till vardagsrummet
Satte flädersaft på blommor som Ingvar rev ner från buskarna. Ytterligare tre omgångar blommor frös jag in till hösten.

Ikväll har vi dansat folkdans i Allaktivitetshuset. Det var generalrepetion, med Bert ,Gertrud och Lars-Inge som spelmän och 16 dansare. Jag fick hoppa in för Susanne och vara med på alla danserna. Det känns i ryggen för varje steg man tar.Jonathan och Johan klarade Skördedansen galant utan att ha provat  tidigare, så det blir premiär på midsommarafton.
Broderade färdigt på Julias tröjliv

Lördagen den 18 juni

Regn och sol omvarannat hela dagen
Putsade fönster i vardagsrummet

Kopplade in en ny digitalbox från Telia med viss möda och hjälp från Teliasupport

Ikväll har vi firat Robin som fyllde 18 år den 27 maj.

Vi började med en brännbollsturnering-10 i varje lag.

Strax vid den fina Kvarnen i Gärsnäs höll vi till
Lars-Inge domare och jag fotograf.

När de spelat vars 2 omgångar så gick vi in för att äta. Håkan hade tre stora grillar igång och grillade schnitslar för glatta livet. Ungdomarna höll igång, sjöng och tjoade hela kvällen. Trevligt när alla sjunger och roaar sej. Sen blev det en brännbollsturnering till efter maten, men inte så välordnad som den första. Det började småregna och alla gick in för att fortsätta med sång och musik Alla kusinerna var där utom Gustav som är i Stockholm, Ida som var sjuk och Julia som är med Mats på Ivön

Vi sjöng och hurrade för Robin med specialkanonsfödelsevisa. Gissa om sången rungade genom
hela byn

Fredagen den 17 juni
Idag har jag städat uterummet, putsat fönster invändigt och satt in ett tredje bord. Det är snart midsommar och min födelsedag infaller i år på måndagen strax efter midsommarafton.

Sedan körde jag ner till Malmqvists El  för att köpa en kolsyrepatron och kollade även hur långt Lars-Inge, Erik och Johan har kommit på det blivande gymmet.

Jag fick också veta att Gustav har blivit antagen till att åka till Afganistan. Det är ju hans stora dröm, men jag är mycket bekymrad över hur det ska gå!.
När jag var klar med uterummet bakade jag 60 wienerbröd för att lägga i frysen till min födelsedag.

Efter att ha regnat hela dan  så kom jag ut på gården och upptäckte att det var helt vindstillaoch blev pigg på en cykeltur. Sagt och gjort Susanne, Josefine, Johan Annette,Håkan och Jonathan var också cykelsugna så vi körde Ulriksbergarundan. Johan och Jonathan bytte till Rollor och rullade iväg hela rundan ett bra stycke före oss andra-kanske man skulle skaffa rollor????

Ikväll har jag sytt på alla banden på Julias tröja och har börjat att brodera med kråkspark runt om-sen återstår ärmarna

Torsdagen den 16 juni

Tv n och telefonen fungerade inte och efter många och långa väntetider till Telia support så konstaterades att det var fel på digitalboxen Telia lovade att byta ut den snarast- Johan kom upp och fixade lite här och där på Tvn och lyckades få igång boxen trots allt

Fortsatte med trädgårdsarbetet och trimmade backen fri från ogräs och vårblommor
fortsatte  att sätta band på Julias tröja

Onsdagen den 15 juni
Regn och blåst  och inomhusväder. Bestämde mej för att sy ihop Julias tröja. Nu har jag även sytt i ärmarna och provat på Matilda.
Jag sydde och pressade och har nu tröjan klar för bandning- Jag började att banda tröjan ikväll och har hunnit en bra bit

Tisdagen den 14 juni
Fint väder och trädgårdsarbete hela dan.

Men ryggen värker  efter en dags arbete så det blir inte trädgårdsarbete hela dan

Men vi klippte ner tre höga syrenbuskar ned till marken.Det ska ju göras strax efter blomningen

Lena kom för att byta tyg med mej. På eftermiddan satte jag igång med att klippa en tröja till Julia och  därmed säkrade jag sysselsättningen på kvällar framför TVn.-Nu är det bara Amandas tröja som är kvar-men hon har inte valt band ännu och jag måste göra en speciell toile till henne. Matildas och Julias har samma modell och storlek som Susanne, men med olika utseende på bandsättning och färger. Josefines tröja har en söm i ryggen och två skört i sidsömmen

Måndagen den 13 juni

Möte med kyrkorådet och Staffan präst i Bolshögs kyrka där jag och Gun Enbom ska ställa ut vars en vecka när Vägkyrkan öppnas. Jag kommer att ställa ut mina bilder första veckan den 4 juli och Gun den 11 juli, Efter mötet guidade Staffan oss runt i kyrkan och visade på alla sevärdheter som den gamla 1100talskyrkan har. Mors Farmor och farfar Anders och Ingrid Bengtsson ligger begravda på Bolshögs kyrkogård.

Efteråt hälsade jag på Susanne och flickorna ett par timmar

 

Söndagen den 12 juni 2011
Pingstdagen.

Upptäckte i torsdagskväll att det var den här helgen som det var pingst! Och jag som ställt till folkdansträning ikväll utan att ha bokat salen. Marianne o LarsInge erbjöd sej att låna ut logen.

Så vi tränade där ikväll till midsommaruppvisningen-med fika emellanåt. Vi var ungefär 25 pers församlade. Bert, Lis och Lars-Inge spelade och Annette var ledare.

Lördagen den 11 juni
Pingstafton
Idag sov jag till klockan 10.00-Trött och utpumpad efter gårdagens aktiviteter. Efter middan blev det trädgårdsarbete för att kunna vara utomhus för att inte somna igen. Vilade och slöade framför TVn efter städningen

Fredagen den 10 juni 2011

Strålande solsken och 20 grader varmt -Vilket önskeväder

Idag  gick Jonathan ut 9an redan kl. 10.00

Hela skolgorget var fullpackat med folk, släktingar och kompisar och så kom de ut arm i arm tre st i bredd promenerade de ner till sporthallen där de ställde upp klassvis och tog emot gratulationerna


Här är Jonte med några klasskompisar!

Sen bar det iväg till nästa ställe, Ida tar studenten i Ystad  kl. 14.30
Här var en otrolig röra med massor av människor. Studenterna kom ut med 3 minuters mellanrum så det blev trängsel framför ingången. Själv armbågade jag mej fram till kravallstaketet för att kunna få så bra filmläge som möjligt.

Så kom hon utspringande med sina klasskamrater sjungande studentsången-tror jag- Det tutades och hurrades osjöngs och skreks så man kunde inte höra!  Det blev många blommor, gosedjur,ballonger och ljudsaker och många kramar.
Sen försvann Ida till bilen som skulle åka runt med klasserna i stan. Hon åkte i en militärbil

Ikväll blev det en hejdundrandes studentfest på Larsgård  ca 70 pers. med sång , stamp och glda rop, god mat-Färdiga fat med olika läckerheter dukades fram. Sen blev det Studentsången på bordet av Ida efter enträgen tiggarsång från festdeltagarna

Sen blev det dans till olika sorters musik och vid Etttiden på natten åkte ett gäng med Ida till Öja krog där alla studenter samlades.


 

Torsdagen den 9 juni 2011
Matilda går ut 9:an idag

Här är Matilda med sitt betyg och efter vad man ser på hennes min så är de säkert till belåtenhet
Det var kl. 18.00 i Tryde kyrka som Tomelillas nior  samlades och därmed en massa släktingar, så hela kyrkan var fullsatt till sista plats.Det var sång och musik-det var lärarna som passade på att visa upp sej istället för eleverna. Sedan blev det brtygsutdelning och efteråt fotografering och blomsterregn utanför kyrkan

Ikväll har jag varit ute hos Lars-Inges för att hjälpa till med blomsterarrangemang och lite annant smått och gott

och väl hemkommen så blev det laddning av filmkamera och kamera tills imorgon då Jonathan går ut  9an och Ida tar studenten

Vi var i Simrishamn i förmiddags och då passade vi på att plocka en massa prästkragar för att jag skulle kunna binda en blomsterkrans till Jonathan imorgon. Det tar sin lilla tid , men nu ligger den i blöt tills imorgon för att inte vissna!

Onsdagen den 8 juni 2011

Dagen började med ca 25 graders äcklig värme-men men nu är det tid för examen och som vanligt så ska det bli riktigt busväder-det är tid att ändra examenstider tror jag-till ex Sveriges Nationaldag. Tänk vad det skulle firas med flaggor och studentmössor på var och varannan människa!'Johan kom besök på sin moppe i middags när skolan var slut, Han fick med sej alla de frusna wienrbröden instoppade i plastpåsar och fraktade i moppeförrådet.
Julia gjorde även ett litet besök ikväll.

Idag har min poncho blivit klar, med fransar och allt, trådarna fästa och våtpressad!
Presentkorten är textade coh klara  och nu är det mesta klart för Idas student.
Men imorgon är det tid för Natilda att gå ut nian. Detta firar man i Tomelilla med att gå i Tryde kyrka kl, 18,00 (blommor är inte önskvärda)och sen åker alla till Stora Hotellet i Tomelilla där de äter tillsammans med lärarna.

Ida ska gå ut med sin klass i Sjöbo imorgon, men ska fira den rätta studentdagen på fredag i Ystad.

På fredag slutar  även Jonathan i 9an. I Simrishamn firas detta med att alla föräldrar och syskon m.fl. tar emot på skolgården och hänger blommor om halsen på  avgångseleverna. tidigare har det varit sång och musik  och betygsutdelning i aulan i Jonebergsskolan, men när skolan lades ner så tog den traditionen slut. Så det blir en jäktig dag på fredag-Först Simrishamn och sedan Ystad.

Jag har tryckt visor som jag sen har rullat ihop och tryckt visitkort
Nu har åskan slagit till också i kväll-Tv-telefon-dator  fick stängas ner medan åskan mullrade på,

Regnet öste ner-men det behövdes så klart-men nu ska det fortsätta att regna och åska över alla examensdagarna!Inte kul! Tänk så trevligt det hade varit om solen strålat från en klarblå himmel istället.

Tisdagen den 7 juni 2011
25-26 grader varmt -alldeles för hett!

Tvättade en massa tvätt och hängde upp och sen målade jag porträttet klart, ramade in det och fixade med lite andra presenter.

Bäst att ha allt klart-man tål inte jäkta längre. Ikväll har jag bakat 100 wienerbröd istället för tårta. Wienerbröd är enkelt att baka ut och sen frysa ner ojästa och råa. Sen är det bara att plocka upp vad som behövs för bakning!
Susanne, Julia och Ingvar har gjort en cykeltur och var hitom och hämtade tvätt
Nu har jag satt ihop Idas studentvisor för tryckning imorgon. Eftersom jag sparar alla visor på datorn så är det enkelt att kopiera och klistra in i den ordning som Ida har bestämt!

Nu ska det bli fransar på ponchon!

Måndagen den 6 juni 2011
Sveriges Natonaldag!

Hett så det förslår-Tur att det blåser en liten aning!
Målade porträtt det mesta av dagen!

På eftermiddan körde vi ner till Hammenhög och Nalmqvist El som hade visning av de nya lokalerna på loftet. Det är Åsa som ska hyra gymmet och driva det. Vi blev presenterade för hennes rolf och barnen, Det visade sej till min förvåning att Rolf är son till Inga och Evert. Men det är väl 40-45 år den vi såg honom så det var inte lätt att känna igen. Inga och Evert var på besök också! Ja världen är liten!
Det bjöds på kaffe och man kunde gå runt och se vilken av alla maskineerna som man ska använda när gymmet öppnar den 3 september, Det var bilder på alla maskiner som ska sättas upp och de var minst 20 olika om jag inte räknade fel.Det var många intresserade besökare som även köpte Säsongskort eftersom det bjöds på 20 % rabatt dagen till ära!
Sedan åkte vi neer till Susanne som ville ha lite hjälp! Vi kom inte hem förrän vid 9 tiden och då målade jag porträttet nästan klart och sen virkade jag klar min vita poncho

Söndagen den 5 juni 2011
Idag har vädret varit varmt och skönt. Satte mej i trädgården och textade en skylt till Huset vid vägen. Det är så många som  tipsat oss om att sätta ut en skylt om uthyrning nere vid vägen-så nu är det gjort. Sen städade jag hela köket i huset och fixade lite i trädgården -Har även tvättat en massa lakan som kan användas om någon inte har med sej lakan. Har även satt dit en splitterny microugn och imorgon måste jag köpa en kaffebryggare för den gamla är spårlöst borta sen förra sommaren. Den blev antagligen slängd på soptippen!
Ikväll var det meningen att vi skulle ha folkdans , men eftersom sju st inte kunde komma, så tillbringade jag den mesta tiden i eftermiddag med att försöka få tag på folket, för att ställa in kvällens träningar. Det är helt kass att ringa till folk, trots att de flesta har mobiler så är det svårt att nå fram . Att mejla är ett osäkert kort eftersom folk inte svarar tillbaka om de sett det eller ej och då vet man ju inte om alla fått beskedet"Men antagligen har det lyckats eftersom ingen haar klagaat eller undrat!
Ikväll fick jag klart i lilla huset och sen har jag ritat upp ett porträtt som jag tänker måla imorgon.

Jag har även börjat att virka ihop min vita poncho, med 36 rutor.-har 9 rutor kvar att virka ihop + fransar och infästning av trådar!

Lördagen den 4 juni  2011
Idag har det varit lika varmt som igår ca 25 grader.
Vi har varit på  en fullsatt Ystads teater för att titta på en dansföresställning MOVE ON, anordnad av Studio Danza
Familjen Susanne bjöd på biljetter i Födelsedags och Morsdagspresent.
Det var Amanda , Matilda och Julia som visade upp sina färdigheter på scenen tillsammans med 50 andra dansande ungdomar. Föreställningen började kl. 13.00 och slutade kl. 15.30.
Väldigt fina dansuppträdande -Fattar inte hur de kan ha sån fart på kroppen.

Sedan skulle de ha ännu en föreställning kl. 17.00
De har även haft två föreställningar  per dag onsdag, torsdag, fredag och idag och även imorgon ska det dansas

Jonathan med kompis Fredrik inredde kojan när vi kom hem

Ikväll har vi varit hos Ally och Ingemar. Ally fyller år idag. Hon bjöd på grillade kotletter m nypotatis och sallad. Kaffe och tårta.
Trevligt med alla gäster och snick snack hit och dit. Det blir många ämnen som avhandlas under en sådan kväll bl.a vem som är släkt med vem och var den och den bor!
Fredagen den 3 juni 2011

Soligt och varmt väder ca 25 grader.
Trädgården hela dagen. Jonathan och Ingvar var i Onslunda och hämtade dörrar och fönster

Sedan spikades det på kojan i trädet.
Jag planterade ut alla tomaterna i stora spannar och krukor och satte ut allihop på terassen på gården.
Gödade med gåsagödsel i jorden-ska bli roligt att se om det blir en bra skörd eller tvärtom!

Torsdagen den 2 juni 2011
Kristi Himmelfärdsdag

 
Precis över Österlenagår, som ligger närmast till vänster-

Idag skulle jag egentligen varit på Folkdräktens dag i Löderup, men det var många som hade förhinder så vi ställde in träffen där.

Istället ägnade jag dagen åt Flygning!


Jag fick en flygtur i Morsdagspresent av familjen Malmqvist på Larsgård.
 Det var Gustav som var pilot och gav oss alla en riktigt härlig flygtur över den skånska bygden. Vi flög från Sövdefältet-över de tre sjöarna Ellestad, Sövde och Krageholm och sen  över Vombsjön.Sedan bar kosan över Sjöbo, tomelilla, Gärsnäs Tommarp och till Skillinge och ut över det blåa havet en sväng och sedan vändes flygplanet mot Glimmingehus-Hammenhög och sendan tillbaka igen. Vilken härlig upplevelse att se det färgranna lapptäcket av olika färger av grönt, gult och det blåa havet

Gustav hade en hektisk dag. Vid  14.30 tiden startade flygningen med allehanda säkerhetskontroller av alla funktioner
Först flög Erik med flickvän, sedan Johan och Lars-Inge, Ingvar och Ida flög mellan 17.00-18.00 och sedan hade Gustav en paus på 1 timme innan Marianne och jag äntrade planet.

På tur stod sedan SES och Lars och allra sist Gudrun och Ola. De landade vid 22.00 tiden

Erik,Sandra, Johan Ingvar och Ida åkte hem  vid 18.00tiden
och  Marianne, Lars-Inge och jag körde hem vid 20.30tiden
Sen landade jag hos Annette där vi åt och sen fikade ute på terassen och drack ett glas vin.

Onsdagen den 1 juni 2011
Allmän städning och sen sydde jag ännu en studentpresent klar+ lite annat fixande. Jonathan kom upp och byggde en koja i ett träd-även Julia kom från skolan och hjälpte till med bygget. Det blåste friskt i trädtopparna så det blev ett lugnare ställe i gammelträdgården där deras ´´kiosk ´´rustades upp

På kvällen sydde jag på karmarna till tröjorna
Annette, Håkan och Susanne  m.fl var på Ölprovningsfest på Stockeboda